Mathias så et hul i markedet – nu har han startet virksomheden Kilver

Mathias Nielsens iværksætterrejse begyndte med en simpel observation – ridebaner var skæve, og han kunne ikke finde en laserstyret afretter i Danmark. Dette blev startskuddet til en spændende iværksætterhistorie. Med et LAG-tilskud på 242.000 kr. er virksomheden nu i fuld gang med at lave faciliteter, hvor de selv kan have produktionen af deres produkt. 

Mathias så en mangel på markedet, da han skulle bruge en laserstyret afretter til at rette sine ridebaner af. I sin søgning fandt han kun én afretter i Danmark, og da denne løsning ville blive dyr, valgte han og en barndomskammerat, Lukas Jensen, at tage til Belgien, hvor de havde set et større udvalg.

Mathias og Lukas rejste dertil med intentionen om at anskaffe en maskine til personligt brug, men skæbnen havde andre planer. I Belgien stødte de på en potentiel forhandleraftale, og dette endte med at blive startskuddet til deres iværksætterrejse med opstarten af virksomheden Kilver.

De to iværksættere lavede en aftale med forhandleren i Belgien, så maskinen kunne importeres til Danmark, hvorfra Mathias og Lukas kunne sælge produktet. For at stå endnu stærkere på markedet har de nu efterfølgende udviklet på en ny maskine, som heller ikke er til at finde på det danske marked.

Udvikling af nyt produkt og lokalt samarbejde

Den nye maskine, som Mathias og Lukas er ved at producere, er en vejhøvl, der er frontmonteret. På trods af flere muligheder for at få maskinen produceret i udlandet, har de to iværksættere valgt, at den skal produceres i lokalområdet, og dette har LAG-tilskuddet haft stor betydning for at realisere:

”Det har betydet, at vi selv har turde at lave lokaler, hvor vi kan starte produktionen op og danne et godt udgangspunkt for virksomheden. Det betyder meget for os, at vi kan holde produktionen lokalt” fortæller Mathias Nielsen

Indtil lokalerne er klar til, at Kilver selv kan producere deres produkter, har de lavet et samarbejde med ASP Produktudvikling, som producerer prototyperne til det nye produkt. På grund af dette samarbejde blev Mathias og Lukas introduceret til Erhverv Væksthimmerland, som også har fået stor betydning for virksomheden.

Erhvervskonsulent, Kirsten Heisz, har været med til at udvide de to iværksætteres netværk, imens hun også har introduceret dem for andre tilskudsordninger. Samtidig var det Kirsten, der oplyste Mathias og Lukas om muligheden for at søge LAG-midler. LAG-koordinator, Peter Bach Frederiksen, var positivt overrasket over de to iværksætteres ide:

”Vi har valgt at støtte Kilver, fordi det er en helt ny virksomhed i området, som starter egenproduktion op af en ny produktvariant, som de selv udvikler sammen med ASP produktudvikling, som også er en lokal virksomhed. Virksomheden har etableret sig i en tiloversbleven bygning i Hornum og bidrager med at skabe nye arbejdspladser og ny vækst i vores område. For os er det afgørende, at vi er med til at støtte nye iværksættere med nye initiativer som Kilver for at hjælpe dem godt i gang. Vores midler skal være med til at skabe ny vækst, så dette projekt rammer plet i forhold til LAG-Jammerbugt-Vesthimmerlands egen strategi” fortæller LAG-koordinator, Peter Bach Frederiksen

Gennem et solidt netværk og samarbejde mellem LAG og Erhverv Væksthimmerland har Mathias og Lukas vist, at lokal støtte kan være nøglen til en succesfuld virksomhed, der trives og skaber værdi i lokalsamfundet.

Deadline for ansøgning til LAG-projekter

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
Scroll to Top