Min Købmand er åbnet i Vester Thorup

Kort tid før sommerferien 2022 lukkede Vester Thorups lokale brugs, hvilket resulterede i, at befolkningen i Vester Thorup, Klim og Thorup Strand manglede et indkøbssted for lokale og forbikørende mellem Fjerritslev og Frøstrup. Kort tid efter lukningen begyndte de frivillige et intenst arbejde med at få støtte og opbakning til at starte en ny dagligvareforretning.  

De frivilliges store arbejde har nu medført, at byerne igen har indkøbsmuligheder i form af en Min Købmand. Med sammenlagt 1500 fastboende, 300 sommerhuse og en masse turister i de tre byer er det nødvendigt for den fremtidige udvikling, at der er en dagligvareforretning. Samtidig er det også vigtigt for den ældste del af lokalbefolkningen, så de har mulighed for at have medicin og indkøbsmuligheder tæt på.

Projektet med en Min Købmand har LAG valgt at støtte med 251.000 kr., så Vester Thorup fortsat kan opleve bosætning og arbejdspladser til lokalbefolkningen. Med dette tilskud har de frivillige haft mulighed for at købe nyt inventar og nye kassesystemer, male lokalerne, sætte nye vægge op, producere nye skilte og mange andre ting, som har resulteret i, at butikken kunne stå skarpt til åbningsdagen og være attraktiv for en købmand.

En glædens dag

Den 10. december 2022 åbnede Min Købmand i Vester Thorup, og denne dag må siges at være en glædens dag for især lokalbefolkningen:

”Vi fik en fantastisk god start på åbningsdagen, hvor vi begyndte dagen med besøg fra Jammerbugt Kommunes Borgmester, Mogens Gade, der klippede den røde snor, hvorefter vi fik rundstykker og kaffe. Senere på dagen mødtes vi igen til pølser og is i butikken, og der var god opbakning til arrangementet” fortæller Henrik Agesen, som har arbejdet frivilligt i projektet.

Opbakningen fra lokalbefolkningen så man dog ikke kun på åbningsdagen men helt fra projektets opstart, hvor der blev indsamlet 1.536.000 kr. i anparter og tilskud. Henrik fortæller desuden, at både lokalsamfundet og Dagrofa er godt tilfredse med butikkens omsætning, og at de lokale sætter stor pris på at have indkøbsmuligheder tæt på. Udover, at det har skabt 3 fuldtidsstillinger, har Min Købmand også skabt arbejdspladser for ungarbejdere, som nu er mere tilbøjelige til at blive i lokalområdet.

Deadline for ansøgning til LAG-projekter

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
Scroll to Top