Anders har købt en historisk bus, der skal skabe gode oplevelser i Vesthimmerland

Anders Bloksgaard er museumsdirektør, og lægger stor passion og arbejde i, at Limfjordsmuseet skal være en spændende attraktion. For at opretholde museets flotte niveau, har han nu købt en historiske bus, som kommer til at danne rammen om spændende, guidede ture.

Bussen er en Bedford fra 1954. Der er tale om en unik bus i den forstand. Typen var at finde overalt i Dannark i 60erne og 70erne, men da Tvind dannede den rejsende højskole, var det netop denne type bus, de opkøbte og drog til Pakistan, Indien og Afrika i. Det er derfor et kæmpe held, at den overhovedet er bevaret.

I Limfjordsmuseets varetægt skal bussen og dens gæster ud på nye rejser. Helt konkret handler det om guidede kulturhistoriske ekspeditioner, hvor gæsterne bliver klogere på en sjov måde. Emnerne og stederne der skal besøges er mange – eksempelvis 2. verdenskrig, vikingerne, kystkulturen og ikke mindst nogle formidable redede fortidsminder – blandt andet Vitskøl Kloster og Aggersborg.

Bussen er i flot stand, og derfor har Anders ikke intentioner om en større restaurering: ”Det er helt unikt, at bussen overhovedet er bevaret og ovenikøbet er så original. Vi ønsker derfor kun at restaurere det absolut nødvendige, så den fremstår så autentisk som muligt” Fortæller Anders Bloksgaard.

Frivillige træder til

Selvom ønsket er at bevare bussen i autentisk stand, har det dog været nødvendigt at skifte loftet og gulvet i bussen, da det ikke længere kan klare tidens tand. Her har de frivillige ydet et stort bidrag, og man mærker tydeligt følelsen af fællesskab, når man træder ind i garagen, hvor bussen bliver opbevaret og istandsat over vinteren.

Hjælpen fra de frivillige og tilskuddet på 162.000 kr. fra LAG, har stor betydning for Anders, som glæder sig til at få bussen på vejene:

”Det har betydet, at vi som museum kan meget andet og meget mere. Vi glæder os til at fortælle historier gennem guidede busture i hele limfjordslandet” udtaler Anders Bloksgaard.

Anders fortæller desuden, at bussen også giver mulighed for at hente gæster udefra, og at den derfor også kommer til skabe en endnu bedre tiltrækning til Vesthimmerland og især Limfjordsmuseet.

Deadline for ansøgning til LAG-projekter

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
Scroll to Top