Støttede projekter - Lag-Jammerbugt-Vesthimmerland

En guldsmed med et unikt hjerterum

Med en kærlighed til smykker og arbejdet med sårbare borgere, starter Kirsten Springer Skibdal sit guldsmedeværksted, RE-MARK-ABLE Aps, i Suldrup. På grund af succes har hun endda valgt at gå fuldtid i projektet for at skabe endnu større rum til de udsatte borgere og en bæredygtig produktion af unikke, personlige smykker.

I Suldrup ejer Kirsten og hendes mand en ejendom, som danner rammen om Kirstens guldsmedeværksted. Med et tilskud fra LAG på 105.000 kr. har det været muligt for Kirsten at udvide sit eksisterende værksted, så der nu er endnu mere plads til maskiner, produkter og ikke mindst endnu flere personer.

Med udvidelsen af værkstedet har Kirsten også åbnet op for, at man kan besøge hende for at høre om hendes virksomhed til en hyggelig stund med hjemmebagte boller. Dette er især populært hos mødregrupper, som ganske gratis får lavet hånd- og fodaftryk af babyerne.

En mentor ud over det sædvanlige

Da Kirsten startede sin virksomhed, var det især med tanke på at hjælpe udsatte borgere. I takt med en udvidet produktion har det været muligt for Kirsten at tage mentorrollen på sig til en ung pige med asperger.

Når Kirsten og pigen mødes, taler de om ugen, imens Kirsten deler ud af sine erfaringer med produktionen af smykker. Her får hun lov til at se Kirsten lave smykker, hvorefter hun selv arbejder med dem. Dette giver hende en forståelse for, hvordan man fungerer på en arbejdsplads og en følelse af ansvar:

”Hun trives virkelig i læringsmiljøet, især fordi jeg har muligheden for at sidde med hende en-til-en. Hun har været hos mig i et år nu, og jeg nyder at kunne flette det menneskelige ind i arbejdet” fortæller Kirsten.

LAG-tilskud hjælper til en bæredygtig produktion

Flere maskiner, flere produkter og mere plads har gjort, at Kirsten kan producere flere ting selv. Derfor er der også et bæredygtigt perspektiv på at udvide produktionen, fordi produkterne nu ikke skal fragtes, imens nyt udstyr har gjort det muligt at genbruge flere produkter, såsom guld.

Samtidig drømmer Kirsten også om, at det bliver muligt for hende at få en flexjobber, så hun kan skabe endnu mere rum for socialøkonomisk bæredygtighed. Dette satte de stigende priser dog en stopper for, men med forhåbentligt lysere tider i møde kan dette ønske også blive opfyldt.

Man kan derfor roligt sige, at Kirsten er en iværksætter med stort hjerterum for at gøre en forskel. Ifølge hende skal man ikke bare drømme, man skal også huske at realisere sin drøm, og det har hun i højeste grad formået.

Deadline for ansøgning til LAG-projekter

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
Scroll to Top