Ny købmand i Halvrimmen styrker tiltrækningen af borgere

Med en gennemgående renovering af købmandsforretningen i Halvrimmen er den nu blevet lejet ud til en købmand. Butikken åbnede den 10. december sidste år, og byens borgere kan tydeligt mærke, at det har øget glæden og lysten til at bosætte sig i Halvrimmen.

Når man taler med Marianne Hollner og Ole Holmsgaard Pedersen, er der stor taknemmelighed at høre i deres stemmer:

”Det kan slet ikke beskrives, hvad det har betydet for os, at købmandsforretningen nu er åben igen. Vi er ældre, og derfor havde vi været nødsaget til at flytte, hvis der ikke var mulighed for indkøb” fortæller parret.

Parret fortæller desuden, at der efter åbningen af købmandsforretningen har bosat sig fire nye børnefamilier i byen, og derfor har det bosætningsmæssigt været en kæmpe gevinst, at den er åbnet. Samtidig styrker det også borgernes socialliv, fordi de nu kan mødes til en snak midt i dagligdagens gøremål.

En totalrenovering og stor opbakning udefra

Købmandsforretningen har fået hele turen med udskiftning og renovering indvendigt, herunder nye frysere, nyt vindfang, nyt lager – det hele er nyt. Dette kunne dog ikke lade sig gøre uden byens ildsjæle, som sammen har indsamlet 1 million kr. via anpart, hvoraf de har fået støtte udefra på 550.000 kr., hvor LAG-tilskuddet udgør 350.000 kr.

Købmanden har desuden overrasket med en noget højere omsætning, end Dagrofa ellers havde spået, og derfor bliver det tydeligt, at borgerne har stor glæde af at handle i butikken. Af samme grund er der heller ikke noget at sige til, at de stolt fortæller den gode historie om, at købmandsforretningen igen er åben, og at det ikke havde været muligt uden den store opbakning fra byens borgere.

Deadline for ansøgning til LAG-projekter

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
Scroll to Top